Algemeen

Op deze pagina vind je een overzicht van alle veelgestelde vragen die wij vaker krijgen bij onze klantenservice. Kijk of het antwoord op jouw vraag hier tussen staat, zodat we jou zo snel mogelijk kunnen helpen.

Kan je hier geen antwoord vinden op jouw vraag, neem dan contact op met onze klantenservice via klantenservice@minibuild.nl of via het contactformulier.

Miniblocks zijn vergelijkbaar met Lego blokjes, maar dan een stuk kleiner. Met Miniblocks kan je daarom kleine miniaturen bouwen waarin veel details zichtbaar zijn. Miniblocks bouwstenen zijn er in vele soorten en maten.

Miniblocks zijn op de kaart gezet door het Japanse bedrijf Kawada en vooral populair in Azië. Met de toenemende populariteit van het product zijn er steeds meer leveranciers bij gekomen die vergelijkbare producten produceren. Op onze website bieden wij voornamelijk producten aan van leveranciers als Wise Hawk en LNO.

Hier is geen verschil in. Miniblocks zijn voor het eerst geproduceerd het bedrijf Kawada uit Japan en bracht deze uit onder de merknaam Nanoblock. Hoewel Nanoblocks ook wel gebruikt wordt als verzamelnaam voor miniblock producten, wordt hiermee eigenlijk vooral verwezen naar de miniblock producten die geproduceerd worden door Kawada.

Miniblocks wordt daarom gebruikt als verzamelnaam voor alle miniblock producten van merken als Wise Hawk, LNO, Balody en Nanoblock.

De blokjes in de bouwwerken zijn erg klein en moeten buiten het gebruik van kinderen onder 3 jaar gehouden worden i.v.m. verstikkingsgevaar.

Kinderen vanaf 14 jaar kunnen zelfstandig bouwen met miniblocks. Voor kinderen jonger dan 14 jaar adviseren wij om alleen te bouwen onder toezicht van een volwassene.

Uiteraard besteden wij grote zorg aan de veiligheid van onze producten en werken wij alleen samen met gecertificeerde leveranciers. Wij adviseren om de producten buiten bereik te houden van kleine kinderen i.v.m. eventueel verstikkingsgevaar.

De producten zijn gemaakt van ABS-plastic. ABS is niet giftig en wordt doorgaans gebruikt in de productie van kinderspeelgoed.

In principe sturen vrijwel al onze leveranciers extra reserve onderdelen mee met iedere bouwset. In principe heeft zo ieder benodigd onderdeel minimaal één reserve in de verpakking. Controleer dit dus goed.

Mocht het toch voor komen dat er onderdelen in het bouwpakket ontbreken, neem dan even contact met ons op via ons contactformulier. Vermeld hierbij de volgende gegevens zodat we jou snel kunnen helpen:

  • Omschrijf het onderdeel dat ontbreekt (Bijv. 2×2 of 1×6)
  • Geef de kleur aan van het onderdeel
  • Geef aan om welke bouwset het gaat (dit maakt het juist onderdeel zoeken een stuk makkelijker)
  • Vermeld het ordernummer van je originele bestelling
  • Stuur eventueel een foto mee als bijlage, het komt zelden voor dat onderdelen volledig ontbreken
  • Eventueel een aangepast verzendadres als deze naar een ander adres gestuurd moet worden dan de originele bestelling

Contactgegevens

Joliotplaats 23
3069 JJ Rotterdam

klantenservice@minibuild.nl

085 – 401 1533
(ma – vrij van 10:00 – 16:00 uur)

Bestellen

Wij vinden je online veiligheid erg belangrijk. Het afhandelen van betaalverkeer doen wij daarom via een externe beveiligde omgeving. Hiermee worden je betaling door een betrouwbare externe partij afgehandeld en slaan wij enkel de hoognodige informatie op in de website die nodig is voor het afhandelen van de order.

Nee, het is niet verplicht om een account aan te maken voor het plaatsen van een order. Je kunt er ook voor kiezen om af te rekenen als gast. Wij raden echter wel aan om een account aan te maken. Hiermee heb je namelijk meer inzicht in de status van je order na het bestellen en zijn je adresgegevens automatisch gevuld wanneer je je volgende order plaatst.

Wanneer je geen orderbevestiging hebt ontvangen, controleer dan eerst op uw bankafschriften of het bedrag ook is afgeschreven. Je ontvangt pas een orderbevestiging als de order succesvol is geplaatst en is betaald.

Is de order betaald, maar heb je nog geen orderbevestiging? Controleer dan ongewenste e-mail. Mogelijk is de e-mail daar afgeleverd.

Een laatste stap om te controleren of de order juist is geplaatst kan via je account. Onder bestellingen zie je de actuele status van al je geplaatste order.

Heb je een order geplaatst en wil je deze annuleren? Een order kan alleen worden geannuleerd wanneer deze nog niet is verzonden. Controleer dus eerst of je al een verzendbevestiging hebt ontvangen.

Is dit niet het geval, dan kan de order geannuleerd worden door een e-mail te sturen naar de klantenservice via klantenservice@minibuild.nl of via het contactformulier. Vermeld hierbij je ordernummer. Het totaalbedrag zal worden teruggestort op het rekeningnummer waarmee de order is betaald.

Is de order al verzonden, dan kan de order worden geretourneerd. Voor meer informatie over retouren bekijk deze pagina.

Het is niet mogelijk om een product toe te voegen aan je order. Wil je een product bijbestellen, plaats dan een nieuwe order en reken deze af.

Heb je meerdere orders geplaatst die nog niet zijn verzonden? Neem dan contact op met onze klantenservice via klantenservice@minibuild.nl of via het contactformulier. Wij zullen de orders dan samenvoegen en een couponcode voor een gratis verzending op je volgende order toevoegen aan je bestelling.

Ja, zolang een order nog niet is verzonden kan een product van de order worden verwijderd. Het product kan verwijderd worden door een e-mail te sturen naar de klantenservice via klantenservice@minibuild.nl of via het contactformulier. Vermeld hierbij je ordernummer. Het bedrag zal worden teruggestort op het rekeningnummer waarmee de order is betaald.

Indien er met deze annulering de order niet meer in aanmerking komt voor gratis verzending, zullen de verzendkosten worden verrekend met het geretourneerde product.

Is de order al verzonden, dan kan het product worden geretourneerd. Voor meer informatie over retouren bekijk deze pagina.

Als je een account hebt op de website, dan kan je de status van je order bekijken via je account. Onder bestellingen zie je de actuele status van al je geplaatste order.

Heb je geen account op de website, dan kan je de details van je order altijd bekijken in de orderbevestiging die je per e-mail hebt ontvangen.

Via onze website bieden wij de meest geaccepteerde betaalwijzen aan in Nederland en België. Je kunt bij ons betalen via iDeal, Visa/Mastercard & PayPall. Voor Belgische klanten is het ook mogelijk om te betalen via Bancontact.

Helaas is het nog niet mogelijk om op factuur te bestellen. Alle bestellingen in de webshop dienen vooraf betaald te worden.

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan de betaling. Alle beschikbare betaalopties zijn gratis.

Het is helaas niet mogelijk om een telefonische bestelling te plaatsen via onze webshop.

Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice via klantenservice@minibuild.nl of via het contactformulier.

Verzending

Hieronder vind je een overzicht met de meest gestelde vragen omtrent verzendingen. Voor alle informatie over verzendingen bekijken onze verzendingen-pagina.

Orders met een totaalbedrag boven € 50,- worden gratis verzonden.

Onze pakketten worden in de meeste gevallen binnen 24 uur na bestelling verzonden. Houdt na het bestellen rekening met een levertijd 1 tot 3 werkdagen.

Wanneer je order wordt verstuurd ontvang je een bevestiging van je verzending. Deze verzendbevestiging bevat een Track & Trace link om je order te volgen.

De Track & Trace link werkt pas zodra het pakket is afgeleverd bij het pakketpunt. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat het even duurt voordat de Track & Trace link werkt. Zodra het pakket door het transportbedrijf is ontvangen zal de order te volgen zijn middels de link.

Controleer allereerst of het pakket niet is afgeleverd in de brievenbus of bij de buren. Sommige bestellingen zijn klein genoeg om via de brievenbus af te leveren, waardoor de bezorgen niet zal aanbellen. Het is ook mogelijk dat het pakket is afgeleverd bij een pakketpunt.

Heb je 3 werkdagen na het ontvangen van je verzendbevestiging nog geen pakket ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice en wij kunnen achterhalen wat er met je order is gebeurd.

Onze bestellingen worden geleverd binnen 1 tot 3 werkdagen na het plaatsen van de bestelling.

Voor Belgische klanten van het voor komen dat de verzending een dag langer duurt.

Orders die bij ons worden teruggestuurd zullen als retour worden beschouwd. Voor meer informatie over retouren bekijk deze pagina.

Is de order onterecht retour gestuurd neem dan contact met ons op via klantenservice@minibuild.nl of via het contactformulier.

Het is momenteel alleen mogelijk om bestellingen te plaatsen met een afleveradres in Nederland of België.

Het is helaas niet mogelijk om een order af te halen. Indien je niet thuis bent om je order in ontvangst te nemen zal deze worden afgeleverd bij je buren of bij een afhaalpunt bij jou in de buurt.

Als een order wordt geleverd op een moment dat jij niet thuis bent, zal deze worden afgeleverd bij een van je buren of afgehaald kunnen worden bij een afhaalpunt bij jou in de buurt.

Retouren

Hieronder vind je een overzicht met de meest gestelde vragen omtrent retouren. Voor alle informatie over retouren bekijken onze retour-pagina.

De producten kunnen worden geretourneerd naar het onderstaande adres:

Minibuild
Joliotplaats 23
3069 JJ Rotterdam

Vergeet je retourzending niet vooraf bij ons aan te melden voor een soepele en spoedige verwerking.

Je kunt je retournering aanmelden via ons retourformulier.

Wettelijk gezien geldt een bedenktermijn van 14 dagen op al je online aankopen. Daarna heb je nog eens 14 dagen de tijd om de producten retour te sturen. Om het niet te ingewikkeld te maken hanteren wij een retourtermijn van 30 dagen. Hebben wij je pakket binnen 30 dagen retour ontvangen, dan zullen wij het aankoopbedrag retourneren.

Wanneer je een product retour stuurt adviseren wij om deze te versturen met Track & Trace informatie, zodat je zelf de actuele status van je retour kunt bijhouden.

Wij proberen alle retouren binnen 5 werkdagen af te handelen. Wanneer een retour is verwerkt ontvang je hier bevestiging over per e-mail.

Alle pakketten worden met zorg door ons verpakt en verzonden om beschadigen zoveel mogelijk te voorkomen. Mocht je toch een beschadigd product hebben ontvangen dan horen wij dit graag via klantenservice@minibuild.nl. Vermeld hierbij je ordernummer en stuur ons een foto mee van het beschadigde product.

Beschadigingen aan de blokjes komen zelden voor. Daarnaast bevat iedere set reserve onderdelen indien er onderdelen defect zijn. Wanneer je melding maakt van een beschadigde verpakking en afziet van het retour sturen van de order ontvang je van ons een kortingscode van 5% korting op de volgende order.

Mijn account

Je kunt een account aanmaken via mijn account rechts bovenin de website. Om een account aan te maken hebben we enkel je voornaam, achternaam en je e-mailadres nodig.

Een nieuw wachtwoord aanvragen kan via de wachtwoord vergeten link in het aanmeldformulier. Je ontvangt na het aanvragen een e-mail op het opgegeven e-mailadres waarmee een nieuw wachtwoord ingesteld kan worden.

Ontvang je geen e-mail? Probeer dan een nieuw account aan te maken. Mogelijk bestaat er nog geen account met het opgegeven e-mailadres.