Wat zijn Miniblocks?

Miniblocks zijn een soort kleine, in elkaar grijpende bouwstenen die worden gebruikt om miniatuurmodellen van verschillende objecten, personages en zelfs gebouwen te creëren. Deze blokken zijn vergelijkbaar met LEGO-stenen, maar een stuk kleiner in formaat en hebben daarom vaak meer detail en een breder scala aan vormen.

Miniblocks zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, vooral onder mensen die graag bouwen en creëren met bouwstenen. Ze zijn een leuke en boeiende manier om fijne motoriek te ontwikkelen, ruimtelijk inzicht te verbeteren en creativiteit en verbeeldingskracht te stimuleren.

Deze kleine blokken zijn verkrijgbaar in sets die meestal alle benodigde onderdelen bevatten om een specifiek model te bouwen, samen met instructies om het bouwproces te begeleiden. De instructies worden meestal geleverd in de vorm van een handleiding met stapsgewijze aanwijzingen en volledig gekleurde diagrammen om het gemakkelijk te volgen.

Een van de belangrijkste voordelen van miniblocks is dat ze bouwers in staat stellen zeer gedetailleerde en ingewikkelde modellen te creëren. Omdat de blokken kleiner zijn dan traditionele bouwstenen, is het mogelijk om meer details op te nemen en modellen te creëren met een hogere nauwkeurigheid.

Miniblocks zijn verkrijgbaar in een breed scala aan vormen en maten, waaronder traditionele blokken, speciale stukken en zelfs figuurtjes. Sommige sets zijn ontworpen om specifieke modellen te maken, zoals dieren, voertuigen of gebouwen, terwijl andere meer open zijn en bouwers in staat stellen om te creëren wat ze zich maar kunnen voorstellen.

Een ander voordeel van miniblocks is dat ze door mensen van alle leeftijden kunnen worden gebruikt. Hoewel ze vaak worden gepromoot voor kinderen, vinden volwassenen ze ook leuk en uitdagend om mee te bouwen. Ze kunnen worden gebruikt als een solo-activiteit of als een groepsproject, waardoor ze een geweldige manier zijn om tijd door te brengen met familie of vrienden.

Over het algemeen zijn miniblocks een leuke en veelzijdige speelgoedkeuze die veel voordelen biedt voor bouwers van alle leeftijden. Ze stimuleren creativiteit, bevorderen fijne motoriek en bieden een boeiende en leuke manier om te bouwen en te creëren. Of je nu een specifiek model wilt bouwen of gewoon je verbeeldingskracht wilt verkennen, miniblocks zijn een geweldige keuze.

Het ontstaan van miniblocks

Miniblocks zijn op de kaart gezet door het Japanse bedrijf Kawada en vooral populair in Azië. Met de toenemende populariteit van het product zijn er steeds meer leveranciers bij gekomen die vergelijkbare producten produceren. Op onze website bieden wij voornamelijk producten aan van leveranciers als Wise Hawk en LNO.

Wat is het verschil tussen Nanoblocks en miniblocks

Hier is geen verschil in. Miniblocks zijn voor het eerst geproduceerd het bedrijf Kawada uit Japan en bracht deze uit onder de merknaam Nanoblock. Hoewel Nanoblocks ook wel gebruikt wordt als verzamelnaam voor miniblock producten, wordt hiermee eigenlijk vooral verwezen naar de miniblock producten die geproduceerd worden door Kawada.

Miniblocks wordt daarom gebruikt als verzamelnaam voor alle miniblock producten van merken als Wise Hawk, LNO, Balody en Nanoblock.

Vanaf welke leeftijd kan je met miniblocks bouwen?

De blokjes in de bouwwerken zijn erg klein en moeten buiten bereik van kinderen onder 3 jaar gehouden worden i.v.m. verstikkingsgevaar.

Kinderen vanaf 14 jaar kunnen zelfstandig bouwen met miniblocks. Voor kinderen jonger dan 14 jaar adviseren wij om alleen te bouwen onder toezicht van een volwassene.

Zijn miniblocks veilig?

Uiteraard besteden wij grote zorg aan de veiligheid van onze producten en werken wij alleen samen met gecertificeerde leveranciers. Wij adviseren om de producten buiten bereik te houden van kleine kinderen i.v.m. eventueel verstikkingsgevaar.

De producten zijn gemaakt van ABS-plastic. ABS is niet giftig en wordt doorgaans gebruikt in de productie van kinderspeelgoed.